Hoe overleeft je prille relatie een ruzie?

Wanneer de eerste verliefdheid over is, wordt er al wel eens ruzie gemaakt. Op zich niet erg en zeker niet abnormaal: twee verschillende mensen zijn het nu eenmaal wel eens oneens. Maar hoe overleeft je prille relatie een goede ruzie?

Bewaar je kalmte bij een ruzie
Iemand die razend is, ga je niet meer helemaal serieus nemen. Want je denkt dat hij of zij toch zo overmand is door zijn/haar gevoelens, dat hij/zij niet meent wat hij/zegt. Wanneer je dus heel wat irritatie voelt opstapelen, zeg dit dan bij je partner door aan te geven dat je het dringend een aantal punten wilt bespreken, voor dat je ontploft. Probeer kalm te blijven, mocht dit niet direct lukken wacht dan even voor dat je losbarst. Wanneer de kalmte terug is zeg wat je te zeggen hebt en geef de ander de tijd en mogelijkheid om te reageren.

Maak regelmatig ruzie
Heel vaak gebeurt het dat er pas een ruzie ontstaat wanneer de laatste druppel de emmer heeft doen overlopen. Vast staat dat je dan eigenlijk al veel te lang gewacht hebt om iets uit te praten. Het gevolg hiervan is dat je een heleboel punten te gelijk wil bespreken. Maar dan ga je al snel er allerlei ander dingen bijhalen vergezeld van en hoop kleine ergernissen, zodat je op een gegeven ogenblik niet eens meer weet waarom je nu initieel boos was. Je bereikt hierdoor uiteindelijk niets en bent te boos om op een constructieve manier te discussiëren. Voorkom dit door iets vaker ‘ruzie’ te maken en iedere keer wanneer je het ergens niet mee eens bent, dit te melden en samen een oplossing te vinden

Roep niet zo! Je roept zelf!
Als je niet wilt dat er tegen je wordt geschreeuwd, verhef je stem dan zelf ook niet. Een goede tactiek om iemand te laten stoppen met schreeuwen is door zelf rustig te praten. Hoe harder hij of zij praat, des te rustiger moet jij praten. Als je dat niet doet, verwacht dan ook niet van je partner dat die het wel doet.

Sorry zeggen helpt
Zelfs als je denkt dat je niet schuldig bent aan de ruzie, maar je wel in het heetst van de strijd dingen hebt gezegd waarvan je spijt hebt, verontschuldig je hier dan specifiek voor. De woorden “het spijt me, ik had het anders moeten zeggen” hebben een magisch effect op een schuldig geweten en zul je waarschijnlijk de verontschuldiging krijgen waarvan jij denkt dat je die verdient. Verontschuldig je niet voor iets waar jij je echt niet schuldig over voelt. Wanneer je excuses niet aanvaard worden door je partner dan is de ruzie nog niet voorbij en zal er verder gepraat moeten worden

This entry was posted in verliefd and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *